28 Ağustos 2013 Çarşamba

Prefabrik



prefabrik Hafif çelik teknolojisi ile dubleks olarak ayrıntılandırılan prefabrik konut yapılarında güncel yapı yönetmelikleri dikkate alınarak projelendirme ve tasarım hizmetleri sunulmaktadır. Farklı kullanıcı gereksinimlerine göre dizayn edilmiş konutlarımız, her türlü iklim şartlarında kullanılabilen, dayanıklı estetik ve uzun ömürlü yapılardır. Konutlar için özellikle önemli olan dış cephe estetiği için, A-1 sınıfı yanmaz fibercement malzemesi kullanılmaktadır. Farklı yüzey seçenekeri ile zarif ve farklı dış cephe çözümleri oluşturulabilmektedir.
Standart dubleks konut planlarımız haricinde müşteri gereksinimleri ve istekleri yönünde özel çalışmaların yapılması da muhtemeldir.
Hafif çelik teknolojisi ile oluşturduğumuz yapıların üretim ve montaj etaparında, gereksinime bağlı olarak iki yöntem önerilmektedir.

1. Hekim Hafif Çelik Panel Sistem
2. Hekim Yerinde Kaplamalı Hafif Çelik Sistem

Hekim Hafif Çelik Panel Sistem uygulamasının seçilmesi halinde; Çelik karkastan oluşan 1250×2500/3000mm boyutlarındaki paneller, karkasın içerisinde yer alan yalıtım uygulaması ve karkasın iç ve dış yüzey kaplama malzemelerinin montajı fabrika sahasında gerçekleştirilir. Panel kalınlıkları 80-30mm arasında farklılık gösterir. Tercih edilmesi halinde 3000mm, 3500 mm kat yüksekliği yapmak muhtemeldir. Bu paneller hazır durumda şantiyeye taşınılır. Şantiyede panellerin birleştirilmesi ve sonrasında gelen diğer uygulamalar yapılır. Önemli oranda hız kazandıran bir yöntemdir. Bina dış ve iç cephelerinde A-1 sınıfı yanmaz fibercement veya boyalı galvaniz sac uygulaması gerçekleştirilebilir. Tüm donanımlar tercihe göre, sıva altı veya sıva üstü olarak projelendirilir.
Hekim Yerinde Kaplamalı Hafif Çelik Sistem uygulamasının tercih edilmesi halinde; proje statik hesaplarına uygun olarak hazırlanan çelik karkaslar, çıplak durumuyla şantiyeye sevk edilir. Şantiye ortamında öncelikle çelik karkas montajı tamamlanır. Bunun ardından yalıtım uygulaması, iç yüzey ve dış yüzey kaplamaları gerçekleştirilir. Nem bariyeri uygulamaları vb ayrıntıların tümü şantiye ortamında tamamlanır. Yapı dış cephelerinde A-1 sınıfı yanmaz fibercement ile estetik cephe uygulamaları yapılmaktadır. Tüm donanımlar sıva altı olarak projelendirilir ve uygulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder